Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

НТЗ на третия Green Innovation Forum

Доц. Владислав Попов, координатор биоземеделие в проекта за Източните Родопи „Новото тракийско злато“ участва в третия Green Innovation Forum. Той призова участниците във форума да се обърнат към селските райони, където живее застаряващо и бедно население, но притежават голямото богатство да имат запазена природа и добри условия за био земеделие и производство на качествена храна, съобщава в. „Дневник“.

По думите му е важно държавата също да осъзнае ролята си в тази област, тъй като в момента усвояването на средства по структурните еврофондове е едва 16.6%, докато в Австрия например усвояването по програма "Развитие на селските региони" е 60%.

"На тези земеделски производители в България никак не им лесно, каза Попов. Те не знаят накъде да погледнат, защото с едни дейности се занимава Министерството на регионалното развитие, субсидиите се разпределят от земеделското министрество, а за екотуризма отговаря МИЕТ." По думите му това не затруднява развитието на селските региони.

На 29 ноември dnevnik.bg организира за трета поредна годината зеленото бизнес събитие Green Innovation Forum. Замисълът на форума е да събира на едно място български и чужди компании, заинтересувани от устойчиви бизнес практики и зелени иновации. Те споделиха своя опит във въвеждането на зелени решения в областта на производството на храни, по-ефективното използване на водата и суровините. Това бяха трите основни фокуса на събитието тази година, като на храната, водата и суровините бе посветен по един самостоятелен панел на форума.

 

Виж цялата статия в „Дневник“

Традиционни ястия

Източнородопски: Какво да закусим:  Гюзлеми – в Дивата ферма  Катми –...

Прочети още

Защитена местност “Черната скала”

ЗМ Черната скала е с площ 893,70 ха.  Обявена със заповед РД-473 от 11.07.2001 г. на...

Прочети още