Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id=5 limit 1)

„Снимай! Не убивай!“ - wildlife пленер

Заедно с партньорите ни от Фотосинтезис Ви каним заедно да уловим красотата на дивата природа през обектива, вместо през оптическия мерник, да я съхраним и покажем, вместо да я унищожим. „Снимай! Не убивай!“ e мотото на проекта, който Фотосинтезис стартираха през 2011 г. и продължиха с поредица пленери и конкурси.

Фотоловът в Източните Родопи е невероятно изживяване, а този път ще ви покажем най-новите укрития за наблюдение и снимане на диви животни на Новото тракийско злато, изградени в ДС „Студен кладенец“ и в близост до селата Горно поле и Костилково. Те са част от програмата ни за развитие на фотографски и екотуризъм в Източните Родопи.

Освен стационарните укрития, на разположение ще бъдат и мобилни камуфлажни укрития за снимане на пойни птици и черни щъркели.

Поканата ни е отправена към всички фотографи с афинитет и умения в заснемането на дивата природа и нейните обитатели. Всеки, който желае, може да ни изпрати най-малко 4 кадъра на диви животни по своя преценка и по този начин да се възползва от специалната преференциална такса за участие в пленера (как да се възползвате от специалната цена вижте тук ►).

Всеки от вас може да заяви също желание да представи свой проект или просто да сподели с останалите участници ценна и полезна информация, свързана със снимането на диви животни и популяризирането на този вид фотография. За целта сме осигурили мултимедиен проектор и зала за презентации в двете вечери на пленера.Програма на пленера:

31 май (петък):

Пътуване и настаняване:

група Пелевун (пет човека) - в с. Пелевун, където ще имат възможност да снимат и орхидеи,

група Студен кладенец (основна група) – в ЛС „Студен кладенец“ с възможност за снимане на пейзажи от каяк (12 души) и на лопатари и кошути от укрития (13 души).

1 юни (събота):

група Пелевун – снимане от стационарно укритие на белоглави, египетски и черни лешояди и гарвани. Следобед – трансфер до ЛС „Студен кладенец“ и настаняване в хижата

група Студен кладенец – снимане от стационарно укритие на белоглави, египетски и черни лешояди и гарвани (8 души), снимане на пойни птици и черни щъркели от мобилни укрития (6 души), снимане на пейзажи от каяк (14 души)

Следобед петима души от група Студен кладенец заменят петимата от група Пелевун и отпътуват към селото, където ще могат да снимат и орхидеи.

2 юни (неделя):

група Пелевун - снимане от стационарно укритие на белоглави, египетски и черни лешояди и гарвани.

група Студен кладенец - снимане от стационарно укритие на белоглави, египетски и черни лешояди и гарвани (8 души), снимане на пойни птици и черни щъркели от мобилни укрития (6 души), снимане на пейзажи от каяк (14 души) с разменяне на участниците от предишния ден.

Цена:

преференциална цена за фотографи*:
- нощувка на палатка и в с. Костилково: 135 лв.

- две нощувки в хижа: 165 лв.

стандартна цена :
- нощувка на палатка и в с. Костилково: 200 лв.
- две нощувки в хижа: 250 лв.

 • Преференциалната цена е в сила при представени най-малко 4 качествени (по преценка на организаторите от "Новото тракийско злато" и ФотоСинтезис) авторски фотографии на диви животни на страницата на проекта "Снимай! Не убивай!" (които могат да бъдат и обединени в два проекта с по две снимки, независимо дали са с различна тематика).
 • Можете да се възползвате от преференциалната цена като се регистрирате на страницата на проекта "Снимай! Не убивай!" или използвате регистрацията си от някой от конкурсите в рамките на "Снимай! Не убивай!" и качите своите кадри.
 • Моля, ако желаете да ползвате преференциална цена, приложете линкове към вашите проекти със снимки на диви животни, които сте качили, към заявката за участие.

Цената включва:

 • 2 нощувки със закуски
 • 2 сухи пакета за обяд
 • 2 вечери без включен алкохол
 • организация и водачи за стационарните укрития
 • транспорт до укритията
 • наем на каяци, гребла и жилетки
 •  наем на мобилни камуфлажни укрития

   

Цената НЕ ВКЛЮЧВА:

 •  транспорт до с. Пелевун / ЛС "Студен кладенец" и обратно
 • лични разходи

 

Заявка за участие:

 • до 26 май можете да се запишете за участие на mihaela_kircheva@abv.bg и photo@photosynthesis.bg;
 • до 2 дни след потвърждаване на заявката е необходимо да внесете таксата за участие на касата на ФотоСинтезис Арт Център на бул. „Васил Левски“ 57 в София.
 • При заявка за записване, впишете в полето "Тема / Subject" на съобщението "Plener NTZ" и дайте трите имена на участниците и телефон за връзка.
 • Ако имате допълнителни въпроси, пишете на: mihaela_kircheva@abv.bg  

ЗАБЕЛЕЖКА:

- Моля, отбележете дали разполагате със собствен транспорт и дали имате възможност да превозите други участници в пленера. Отбележете, ако имате желание за вегетарианско меню.

- Отбележете дали имате желание да се присъедините към група Пелевун за единия от двата дни и дали предпочитате да нощувате на палатка.

- Ако желаете да ползвате преференциална цена, към заявката си за участие приложете линкове към вашите проекти със снимки на диви животни, които сте качили.

- Отбележете дали имате желание да представите свой проект или друга полезна информация, свързана със снимането на диви животни в една от двете вечери.

- Организаторите си запазват правото за промени в програмата при необходимостВеломаршрут Рудопия

Разработен и маркиран на сдружение "Байкария". 440 км дължина, смесено каране...

Прочети още

Проект Слънчевата ферма

Проект "Слънчевата ферма - учене чрез преживяване" Център Ринкър към...

Прочети още