Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id=23 limit 1)

България и Аз - Златоград

Семинар "България и АЗ" - дейност по проект "Портал Европа"

Програма Еразъм+

Дата: 26 октомври 2021 г.

Водещ на събитието: Марина Димова

Проект Портал Европа

В средата на месец октомври се проведе поредното обучение на тема „България & АЗ"; ,по проект „Портал Европа“ на Сдружение „Нови перспективи за развитие“, финансиран по Програма „Еразъм+”, КД3 „Подкрепа за реформиране на политиките”.
Този път група от 20 младежи посетиха град Златоград. Програмата на семинара следваше идейната рамка на проекта като се редуваха практическа и теоретичната част.

Проект Портал Европа

Младежите разгледаха Държавно устройство на България и дискутираха за ролята на българските институции. Темата на фокус-групите бе свързана с приоритети пред младите граждани. Ролевите и състезателни игри спомогнаха за отличната работна атмосфера.
Младежите отговаряха на въпроси, свързани с интересни факти за България, подреждаха пъзели с българския герб, традиционната шевица и най-известния български университет.
Семинарът включваше още решаване на казуси от българската действителност, с фокус върху личната и обществена отговорност както и разговор за фалшивите новини и езика на омразата.

Проект Портал Европа

Групата имаше възможност да се разходи из Етнографския комплекс, да надникне зад завесата на позабравените занаяти, като младежите опознаят по-отблизо бита на българина.

Приемането на новите Ковид -ограничения попречиха на провеждането на планираните семинари в с.Кирково и в град Пловдив. Екипът на проекта се надява, че младежите все така с ентусиазъм ще се включват в предстоящите дейности по Проекта при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Трансродопи - маршрут за пешеходен и велотуризъм

Маршрутът тръгва от Триград през Кърджали стига до Ивайловград. Връща се обратно...

Прочети още

Туристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още