Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id=5 limit 1)

Винопроизводители, винарни и дегустации

Винарна Тракия в село Поповец

Дядо Димовото домашно вино е на пазара от 2012г. Негов създател е бай Димо Карабоюков.

Заедно със сина си Димитър се грижат за 52 дка био лозя в землището на село Поповец. Отглеждат винени сортове за розе, бяло и червено вино, и няколко десертни сортове.

През 2014г обособяват и малка винарна в задния двор на къщата в село Поповец, където демонстрират производствения процес на Дядо Димовото вино. Дегустациите се провеждат именно там - на сянка под навеса и с разказите на бай Димо за българщината и рода му, който може да се проследи един век назад.

Семейството предлага и стаи за гости в автентичната си запазена къща - бакалница Тракия.

Вино може да поръчате директно на тел: 08877 810 22


Винопроизводител Кирил Йончев, село Тънково

Произвежда вино от сортовете Каберне и Мерло - с отлични вкусови качества, без стабилизатори. Прави вино и от местен сорт Тамянка, който е ненадминат с ароматния и свеж вкус, събрал в себе си слънчевите лъчи на родопското слънце.

Кирил започва като млад фермер с овощни и черупкови насаждения, но бързо се запалва по лозарството и винарството. Грижи се за 35 дка биолозя в землището района на Стамболово. Контролира изцяло процеса от зарязването на лозите и прибирането на реколтата до превръщането на гроздовите зърна в изкусителна червена течност.

Дегустации на виното на Кирил Йончев се провеждат в Слънчевата ферма.  

Вино поръчайте директно на тел: 0884 250 842

 

Винарна „Мезек“ в село Мезек

Ако сте решили да посетите крепостта в село Мезек, не може да не се отбиете в семейната винарна на Сашо Карапеев, известна още като Къщата на виното.

Сашо започва да произвежда вино като хоби, което се превръща в страст. И тя личи във всяка бутилка искряща червена течност. Сортовете за вината, които прави, са Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд и Сира.

Избата е малка, използва се стара традиционна технология и работи предимно с посетители - гости на Мезек и собствена мрежа от клиенти. В дегустационната зала ще чуете увлекателната история на избата и ще проследите пътя на виното в чашите ви.

 

Винарска изба „Ямантиев“ - Ивайловград

Избата в Ивайловград е отдавна позната на българския и световния пазар за вино и е символ на качество и традиции. Собствениците, семейство Ямантиеви, изкупуват гроздето от частни земеделски стопани и дребни производители, обединени в местно лозаро – винарско дружество. Ивайловградското грозде расте в топъл южен край, чийто климат е повлиян от Бяло море и влияе благотворно на аромата, сочността и танините в гроздето. Сортовете са Каберне Совиньон, Мерло, Памид, Сира и новите Вионие и Пино ноар. Виното отлежава в млади дъбови бурета. По заявка се организират дегустации.


Списък с ферми, отворени за посещения от туристи
 

Защитени местности

Защитена местност “Патронка”    Патронка се намира на южния...

Прочети още

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още