Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id=23 limit 1)

Семинар България и Аз - януарско издание

Семинар на тема „България & АЗ" разяснява на 20 младежи ролята им за развитието на гражданското общество

Програма Еразъм+

Дата: Януари 2022 г.

Водещ на събитието: Марина Димова

Във втората половина на месец януари се проведе поредният изнесен семинар „Европа & АЗ", по проект „Портал Европа“, изпълняван от Сдружение „Нови перспективи за развитие“ и финансиран по Програма „Еразъм+”, КД3 „Подкрепа за реформиране на политиките”.

Група от 20 младежи посетиха град Златоград, а фокус на семинара бе отново Европейския съюз. Материалите за семинара относно европейската парламентарна демокрация и ценностите на европейското гражданство бяха изцяло предназначени за младите хора, участници в проекта. Младежите преминаха през 12 стъпки включващи съдържание като функции на ЕС, какво прави ЕС за всеки един от нас, разширяване на ЕС и отношението със съседните ни държави, единния пазар и бъдещето развитие на Европа.

Участниците почетоха и паметта на покойния председател на Европарламент - Давид Сасоли, като изгледаха кратък видеоклип за негова работа начело на институцията.

Проект Проект Европа

Ролевата игра „Посланици на Европейския съюз“ раздвижи теоретичната рамка, а участниците имаха възможност да представят европейските приоритети на “световната сцена”. Интерес предизвика дискусията на тема „ЕС в ежедневието“, както и запознаването с различни европейски програми, насочени към младежта.

Интерактивна игра „Открий разликите“ спомогна за осмисляне на Европейската солидарност и свързаност, както и други политики за интегриране.

Като резултат от обучителния семинар "ЕС & АЗ", участниците подобриха знанията си за мобилността, заетостта и социалното включването им като млади европейски граждани. Заедно с това стимулирахме обмен на добри практики с цел насърчаване на младите хора да участват в дейности, свързани с образование, културни и обществени дейности.

В семинара бе предвидена и културна програма с посещение на взаимното училище в град Златоград.

Ивайловград

“Най-хубавото място във всемира,най-хубавият кът на този святе точно между...

Прочети още

Първата биотаханджийница в България

Първата биотаханджийница в България - Биотера – Ивайловград ООД, бе открита на...

Прочети още